25-07-09

Zakken

rugzakkenNu weet ik waarom er meer plaats op de pleinen moest zijn. Waarom er minder volk is dan er lijkt te zijn. Iedereen neemt twee maal meer plaats in! De reden: rugzakken.
Waar vroeger enkele dames een sjakosj bijhadden, is dit uitgebreid tot een deel van de mannelijke bevolking.
Ik begrijp het niet. Wat sleuren die allemaal mee? Dat zijn geen rugzakjes he, maar grote zakken. Met mijn beperkte verbeelding kom ik niet verder dan een trui of een regenjasje en een fles water, want het zien er allemaal waterdrinkers uit. Maar neen, die zakken zijn groter dan wat de gemiddelde scout op een trektocht van een maand meeneemt.
Een andere gemeenschappelijke eigenschap van die jeanettenzakkendragers is dat ze zich niet bewust zijn van hun uitbouw of geen respect voor de medemens hebben. Even de zak neerzetten? We gaan toch niet kijken of er iemand achter ons staat die we een zwaai verkopen! Even drummen naar de eerste rij? De rugzak gaat mee! Oh het is hier druk, nog een geluk dat we rugbescherming hebben.
Ik ben het beu! Als je vanavond met je rugzak zwiert en er een ruk aan krijgt, of als je hem als voordrumwapen gebruikt en het lukt niet, dan heb je Donder ontmoet.

09:50 Gepost door Donder in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.